Om ZT Surfboards

Med över 30 års erfarenhet som shaper  har nu ZT Surfboards flyttat sin verksamhet från Barbados till Skåne. Låt en skånsk legend som verkligen förstår de svenska vattnen bygga en bräda som är gjord till dig och för dig!

ZT Surfboards är en surfshop, surfskola och shape-verkstad som ägs och drivs av Zafer Taylor. Som den perfektionist Zafer är så formas alla brädor med ett löjligt kritiskt öga och med en noggrann hand. Allt efter vad du som kund önskar såklart. Vet du inte vad du behöver så får du hjälp med det.

ZT Surfboards erbjuder även ett stort sortiment av begagnade brädor, surfskola för grupper och privata lektioner, coaching, reparationer, byggsatser, uthyrning av surfbrädor och våtdräkter och  är även återförsäljare av bl.a O’Neill och Beyond. Här finns ett stort sortiment av riktigt bra våtdräkter och andra tillbehör som leashar, fenor, boardbags m.m.

The story of Zafer

Allt började med två gamla däck på ett järnvägsspår…..

I över 30 år har Zafer byggt och shapat brädor. Allt började en dag vid 12 års ålder då den första surfbrädan blev till med hjälp av lite gamla däck. Däcken fick agera shapestativ och mitt på en gammal järnvägsräls någonstans i Malmö blev den första surfbrädan till med hjälp av lite ”lånat” isoleringssskum från ett bygge, epoxy och en jävla massa envishet. Att den felblandade epoxyn tog 15 år på sig att härda är en annan historia, men den berättar vi inte här…

Sen den dagen har ZT byggt tusentals brädor till surfare över hela världen, både amatörer och proffs.

Redan i skoltiden var det inte svårt att se att Zafer drevs av något annat än att sitta i skolbänken. Så fort det blåste var skolbänken tom. ”På den tiden fanns det inga surfare i Skåne, och inte heller bra utrustning eller våtdräkter. Inga pålitliga väderrapporter eller appar som det finns idag. ” Zafer och brorsan drog ut och surfade i ur och skur med dubbla våtdräkter och hemmagjorda handskar gjorda av diskhandskar och silvertejp.

Från att hoppat runt i olika shape-verkstäder öppnade han sin egna verkstad 1995. Sedan följde en flytt till Barbados där han drev ZT Surfboards under ca 10 år, och befinner sig alltså nu i Billeberga, där han driver ZT Surfboards som surfshop, shape-verkstad och surfskola. Zafers personliga meriter inkluderar bland annat flera SM-guld, landslagstävlande, surfguide i Indonesien, han har surfat över hela världen och har byggt brädor till flera proffssurfare. Han har också lärt sig att blanda epoxy fast föredrar polyester.

Zafer är känd i surfkretsar jorden runt men på Barbados och i Skåne vet alla vem ZT är….

 

ADRESS

ZT Surfboards
Värmövägen 8
268 73 Billeberga
0739-044427